Володимир Біленко про Василя Симоненка в бібліотеці імені Поета

16 березня у Володимир Біленко, видавець і журналіст, однокурсник Василя Симоненка, розповідав про Поета в бібліотеці учням 10-го класу спеціалізованої школи №252 імені Василя Симоненка Оболонського району м. Києва. Говорили про видання “Тернистий шлях до читача: Як в Україні видавалися книжки Василя Симоненка” і передумови його появи; про студентські роки, про роботу в черкаській газеті; про те, як ширилось Шевченкове слово на Черкащині зусиллями Василя Симоненка в тому числі, про книгу Володимира Біленка “Я тілько хаточку в тім раї…” Важкий шлях Тараса Шевченка до мрії, яка не збулася”.

Читали сатиричну “Кролячу скаргу” від 15 лютого 1961 року в “Молоді Черкащини” і говорили про журналістську діяльність Василя Симоненка і вміння з гумором критикувати “за вказівкою”. Учениця 11-го класу Мічковська Ярослава читала поезію Василя Симоненка і власні вірші. Також Володимир Біленко передав до бібліотеки ім. В. А. Симоненка для дітей ЦБС Голосіївського району м. Києва копію сторінки, присвячену 100-річчю з дня похорону Т. Г. Шевченка в Каневі, підготовлену “членом позаштатного відділу культури В. Біленком та працівником редакції В. Симоненком”. Згадували електронний ресурс vasylsymonenko.in.ua та сучасні видання, де друкується слово поета-шістдесятника Василя Симоненка.

Бібліотекарі запрошують всіх учнів старших класів, які планують писати роботу в МАН з літератури, використовувати матеріали про Василя Симоненка, які збирає бібліотека. Завжди раді допомогти!

Бібліотека ім. В. А. Симоненка для дітей ЦБС Голосіївського району м. Києва

7 років ago

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *